Østjyllands politi: Undgå at medvirke til hvidvask af penge

Profilbillede
dato

Østjyllands Politi fik tirsdag to anmeldelser om mistænkelige forhold, hvor en gruppe mænd havde lokket folk til at hæve penge til dem. 

En 42-årig mand fortalte, at han mandag eftermiddag var blevet kontaktet af tre mænd på gaden i Aarhus C, der havde spurgt, om han kunne hjælpe dem med at hæve nogle kontanter. Mændene fortalte, at deres firma var ved at lukke ned, og at de p.t. ikke havde et kreditkort. 

De foreslog derfor, at de overførte nogle tusinde kroner til manden, og så kunne han hæve det tilsvarende beløb til dem. Det indvilgede manden i, men dagen efter valgte han at anmelde episoden til politiet. 

En 41-årig kvinde anmeldte samme dag en lignende episode, der var sket fredag i Aarhus C. Her fik fire mænd kvinden til at hæve penge til dem på samme vis. Tirsdag konstaterede hun, at banken havde lukket hendes konto midlertidigt, og hun kontaktede derfor politiet. 

Østjyllands Politi har tidligere set samme fremgangsmåde, som typisk bruges af kriminelle, som vil slette pengespor. Hvis du hæver penge for fremmede, kan du altså risikere at medvirke til hvidvask. Det er ikke bare en rigtig dårlig idé - det kan også potentielt være strafbart. Så opfordringen fra politiet er klar: Sig nej, hvis fremmede beder om hjælp til at hæve penge.

Kilde: Østjyllands Politi